Citrondoftande fiskgratäng



Eftersom mycket av vår upplevelse av mat sitter i näsan och ögonen är det viktigt att vi försöker göra vårt bästa för att det både ska vackert ut och ha en aptitligt doft. Citron uppfattas av många som en mycket fräsch arom. När vi nu ska göra en fiskgratäng som kan se lite tråkig ut blir det desto viktigare med doften. Alltså tar vi både cest och saft från en citron. Om du inte har ett cestjärn kan man försöka ta lite skal med hjälp av det finaste rivskären på ett vanligt rivjärn. Försök undvika det vita skinnet så långt det bara är möjligt. Sedan gör vi en bechamelsås som vi smaksätter med vårt saft och cest. Ta så mycket att du får en fräsch doft och god smak.

Jag tänkte att vi skulle smaksätta fisken med lite purjolök, vitlök och tomat. Alltså hackar vi upp löken och fräser detta försiktigt i lite smör. Häll över i en gratängform. Skiva några tomater och placera ovanpå löken. Skär upp fisken i lagom stora portionsbitar och placera ovanpå tomaterna. Salta och peppra. Häll över den citrusdoftande bechamlsåsen och strö lite riven ost över anrättningen och sätt in i 200°C. Stek tills osten tagit färg. Ca. 20 min. Under tiden kokar du ris och fixar samman en trevlig sallad.

4 port

600 g fisk 
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 citron
1 msk smör
3-4 dl bechamelsås
1 dl riven ost
salt och peppar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0