Kycklinglasagne



Det är inte bara Garfield (Gustaf) som älskar lasagne. Det tror jag alla gör som tycker om mat. Denna fantastiska italienska gratäng med pastaplattor, bas och en bechamelsås. Det intressant är att lasagnen har börjat dyka upp med alla möjliga sammansättningar. Lax, grönsaker, köttfärs och som här med kyckling är bara några exempel. Återigen behöver man inte vara blyg med vad eller hur man sätter samman sin lasagne. Det viktiga är att den inte blir för torr, alltså att man använt sig av för lite sås. Annars är det ofta bara att tuta och köra.

4 port.

½ lök 
1 st vitlöksklyfta 
250 g fryst bladspenat  
några soltorkade tomater inlagda i olja  
 7-8 dl  bechamelsås 
1 krm  svartpeppar, nymald 
1 förpackning lasagneplattor  
3-400 g kyckling 
1 dl  lagrad ost, riven + permasan, om man har.

Gör så här:

Börja med att tina kycklingen och spenaten. Skär upp kycklingköttet i små fina bitar och stek i olja. Ställ åt sidan. Ta spenaten och krama ur vätskan. Hacka upp löken fint. Värm olja i stekpanna och fräs löken och spenaten en stund. Ställ även detta åt sidan. Gör en enkel bechamelsås genom att koka upp mjölk och smör. Salta och peppra och ev. lite muskot. Red av med maizena. Täck botten på en gratängform med lite bechamel. Bygg nu ett lager med lasagneplattor kycklingröra och bechamelsås samt spenatröra. Fortsätt tills du har slut på spenat och kyckling. Avsluta översta lagret med lasagneplattor, ost och överst med bechamel. Det ska oftast vara mer bechamel än man tror. Lasagneplattorna "äter" mer sås än man anar. Och osten ska ligga under bechamelen för att inte bränna sönder.

I mina lasagner stoppar jag dessutom ofta i även andra ingredienser. Idag hade jag kvar champinjonsås som jag kompletterade med lite stekt zuccini. man behöver inte vara så pretto.

Släng in lasagen i ca. 200°C i 45-50 min. Bevaka så att inte osten bränns mot slutet av gräddningen. Bjud på en härlig grönsallad till maten och om man är lite wild and cracy mitt i veckan ett glas rött.

mama mia!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0