Skånsk kalops
4 Pers
800 g grytbitar av nötkött
3 3 st gula lökar
2 2 st morötter
10 10 st kryddpepparkorn
2 2 st lagerblad
1 1 tsk timjan
0.5 0.5 l kalvbuljong
salt
peppar från kvarn
smör och olja till stekning
1 1 msk maizena
hackad persilja
Gör så här
Skiva morötterna och lökarna. Värm upp en stekpanna med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken och morötterna.
Salta, peppra och lägg över det i en gryta. Bryn i omgångar så att köttet får vacker färg.
Tillsätt buljong och kryddor. Koka kalopsenen sakta under lock tills köttet känns mört. Gärna i cirka 3-4 timmar.
Red vid behov kalopsen till simmig konsistens med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt. Strö hackad persilja över innan servering och glöm för allt i värden i bort rödbetorna.
mmm ser gott ut det du pysslar med!! Blev så sugen på flyg jacob när jag kollade in sidan! Inte dumt alls!! Laga på och hoppas den fin fina nyheten kommer ut ordentligt på byn snart för iden är ju toppen!! Det här hade jag iallafall gillat när jag bodde i studentlådan! Hemlagat är helt rätt i tiden!!
Om jag inte missar nåt så saknar jag länken till veckomatsedeln från bloggsidan!!? :)
Tack, LinaLotta! Det stärker mig att se att det finns andra som gillar idéen.
Länk till och från hemsida kommer inom kort samt bättre marknadsföring av detsamma.