Vildsvinsköttbullar á la Obelix

För att göra Obelix riktigt lycklig måste man bjuda på helgrillat Vildsvin. Och att tillreda ett vildsvin efter konstens alla regler är få förunnat. Dessutom är de bästa recepten begränsat till en mycket liten skara invigda kockar i Gallien (nordvästra hörnet av Frankrike). Men det är inte illa att hitta det näst bästa receptet - köttbullar på vildsvin.

Att göra köttbullar på vildsvin är egentligen samma sak som på vanlig köttfärs. Dock måste man hålla i minnet att köttet är relativt magert och dessutom har en vild smak. Fast det är ju det man vill. Därför kan man förstärka det vilda med hjälp enbär eller timjan. Jag har dessutom valt ett mörkt öl för att förstärka den där mustiga känslan av det vilda.

4 pers.

6-700 g vildsvinsfärs
2 ägg
2 dl dagsgammal vitt bröd
2-3 dl mörk öl
2 vitlöksklyftor
1 lök
5 krossade enbär
salt och peppar

Börja med att blötlägga brödet med ölen. Hacka upp och stek löken. När brödsmeten känns lagom kletig kan du blanda ner köttfärsen, den stekta löken och kryddorna. Rör om ordentligt och börja rulla till bollar. Blöt händerna under tiden för underlätta rullandet. Stek köttbullarna försiktigt i stekpanna och lägg sedan över dem i långpanna. Sätt in i 150°C i 5-6 minuter. I synnerhet om du jobbar med en större laddning köttbullar är detta att föredra. Koka ur stekpannan med lite vatten och häll över i en kastrull. Fyll på kastrullen med lite gräddmjölk och krydda med lite senap och några valfria örter. Häll över köttbullarna från långpannan ner i kastrullen och koka köttbullarna mycket försiktigt i några minuter. Bjud på potatis, pepparrotskryddad lingon och inlagd gurka till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0